Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر موسسه تحقیقات صلح بین‌الملل استکهلم (SIPRI) معتقد است بازی با فروش نفت ایران برای دنیا تبعات سنگینی دارد و رهبران دنیا از این موضوع بسیار نگرانند. ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۹ بین الملل اروپا دیپلماسی ایران نظرات - اخبار بین الملل -

«دن اسمیت» مدیر موسسه تحقیقات صلح بین الملل استکهلم (سیپری) در سوئد در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری تسنیم به سوالات مختلفی درباره برجام، ابزار ویژه مالی (SPV) و تمایل ترامپ برای رسانده صادرات نفت ایران به صفر گفت‌وگو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشروح این مصاحبه در زیر می‌آید:

ممنون که امروز به ما در تهران ملحق شدید. اولین سوال من در مورد تصمیم رئیس جمهور آمریکا و خروج از برجام است. نظر شما در این باره چیست؟

اول از همه فکر می کنم که این موضوع باعث تاسف است زیرا توافق صورت گرفته پایدار و به لحاظ فنی توافقی جامع است که طبق گفته آژانس بین المللی انرژی اتمی، که وظیفه نظارت بر چگونگی اجرای صحیح برجام را بر عهده دارد،  این توافق  آن طور که باید در حال اجرا بود. توافقی که نه تنها بین ایران و آمریکا بود بلکه شامل بقیه قدرت ها از اروپا و همچنین روسیه هم می شد و این بسیار اهمیت دارد که شورای امنیت سازمان ملل آن را تایید کرده است. اولا، فکر می کنم که خارج شدن از چنین توافق نامه ای واقعا باعث تاسف است. ثانیا، دلایلی که دولت ترامپ برای عقب نشینی از این توافق اعلام کرده مربوط به رفتار ایران در منطقه بوده برای مثال در سوریه است که آمریکا و دولت های دیگر هم مخالفت خود را اعلام کرده اند و موضوع دیگر مربوط به قابلیت های موشکی ایران است. به هر حال هیچ کدام از این موارد دلیل مخالفت و اعتراض (نسبت به برجام) نیستند، این ها هیچ ربطی به توافقنامه (برجام) ندارند. این توافق درباره غنی سازی انرژی هسته ای ایران بود و هدف این توافق از دیدگاه طرف های اروپایی و آمریکا این بود که این مسئله را روشن کنیم که ایران قرار نیست به سمت تولید تسلیحات هسته ای برود و ایران هم قبول کرد تا این اطمینان را به بقیه جهان بدهد که از فناوری هسته ای سوء استفاده نمی کند و بلکه در ازای توافق، تحریم ها از ایران برداشته شود و ایران مجددا به سیستم تجارت جهانی باز گردد. این نه تنها مایه تاسف است که آمریکا از یک توافق قانونی و امضا شده در حال اجرا خارج شد، اما این دو چندان تاسف بار است چرا که توافق به دلایل نادرست نقض شد. فکر می کنم از هر لحاظ آسیب زاست، فکر می کنم به منطقه آسیب می رساند. شاید همان طور که رویدادهایی در حال صورت گرفتن بودند، برخی از پیامدهای منفی ممکن در منطقه از نظر تشویق قدرت های دیگر باعث شد تا به روشی خاص رفتار کنند. برای رویدادهایی که اخیرا صورت گرفته اند پیامدهایشان به آن شدت حس نمی شود. اما فکر می کنم درباره کنترل تسلیحات و ترس از گسترش تسلیحات بر بقیه قسمت های دنیا هم تاثیر می گذارد. این هنوز هم می تواند تاثیر منفی داشته باشد. این موضوع به هیچ وجه گام مثبتی از طرف دولت ترامپ نبوده است و منعکس کننده یک باور واضح در دولت ترامپ است که اگر از توافقی خوششان نیاید به راحتی از آن خارج می شوند. و این همان کاری است که با پیمان اقلیمی پاریس کردند، همان کاری که با برجام کردند و این همان کاری است که به نظر می رسد با پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد قصد دارند انجام دهند که یکی از مهم ترین توافق نامه های کنترل تسلیحات بوده که تا به حال نوشته شده است.

خیلی ممنون «دن»، دومین سوال من در مورد تلاش اتحادیه اروپا برای تاسیس «ابزار ویژه مالی» (SPV) در تلاش برای تسهیل معاملات در دوران تحریم است. همان طور که می دانید اخیرا رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا «فدریکا موگرینی» اعلام کرد که آن ها قادر به اعلام یک بازه زمانی دقیق برای سیستم مالی نیستند. نظر شما در این مورد چیست؟ فکر می‌کنید که آیا این «ابزار ویژه مالی» بالاخره معرفی می شود؟ می دانیم که هیچ کشوری در اتحادیه اروپا نپذیرفته که کشور میزبان این سیستم باشد.

بله. فکر می‌کنم مشکلی که اتحادیه اروپا با آن مواجه است و زاویه ای که از آن به این موضوع باید پرداخته شود برای مثال از تهران، این است که اتحادیه اروپا به لحاظ نهادی و دولت های مستقل به صراحت اعلام کرده اند که آن ها به شدت از دولت ترامپ به خاطر تصمیمش برای کناره گیری از برجام انتقاد کردند، درست است؟ پس این اولین مورد بود. دومین مورد این است که تجارت اتحادیه اروپا با ایران، در حالی که برای ایران مهم است و این غیر قابل انکار است، خیلی خیلی از تجارتی که اتحادیه اروپا با آمریکا دارد کوچکتر است. پس اعداد و ارقام اقتصادی علیه شماست. این واقعیت غم انگیز است. اتحادیه اروپا تلاش کرده تا راهی پیدا کند مثل همین موضوع «ابزار ویژه مالی» که در تخصص من نیست. اما این را متوجه شدم که این به نوعی یک نهاد حقوقی است که معمولا برای یک دوره موقت ایجاد می شود و فکر می کنم با یک هدف خاص. پس این دقیقا نوعی ابزار است که می تواند ماندگار باشد. این به این معنی است که به لحاظ قانونی باید جایی مستقر باشد و سوال بعدی در مورد کشوری است که این کار را شروع کند، می دانید فشار آمریکا شروع می شود، با رهبران کسب و کار صحبت می شود و رهبران کسب و کار هم با روسای دولت صحبت می کنند، این روشی است که سیاست واقعی در دنیای واقعی صورت می گیرد. این چیزی نیست که شما بخواهید یا آرزوی آن را داشته باشید، بلکه در مورد چگونگی داد و ستد و تجارت است که چطور با هم ارتباط برقرار می کنند. من به هیچ عنوان این ابزار را به طور کامل  رد نمی کنم. فکر می کنم احتمال اجرای آن وجود دارد اما فکر می کنم  که موضوعاتی وجود دارد که علیه ایران است.

«دن» درباره این که دولت ترامپ اعلام کرده که در آینده صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند. همان طور که می‌دانید پس از این ادعا، رئیس جمهور ترامپ دوباره هشت کشور را از این تحریم معاف کرد و به این کشورها اجازه داده شد تا نفت ایران را وارد کنند. شما فکر می‌کنید این اتفاق روی خواهد داد؟ فکر نمی‌کنید اگر این اتفاق بیفتد باعث نا امنی در بازار جهانی انرژی می‌شود؟

فکر نمی‌کنم بتواند چنین کاری انجام دهد. در این مورد ایران باید خیالش راحت باشد که می تواند همچنان به صادرات نفت ادامه دهد. تغییرات و تنظیماتی صورت خواهد گرفت به طوری که شاید یک کشور تمایل ندارد یا بی میل است تا نفت ایران را وارد کند پس به دنبال کشور دیگری می‌گردد. و کشور دیگری به دنبال عرضه کننده نفت می گردد و از ایران درخواست می کند و به همین ترتیب... بازار سیال است و به سیال بودنش ادامه می دهد و فکر می کنم نفت ایران به همین ترتیب باشد شاید امکان این وجود داشته باشد که با کاهش مواجه شود، یا به صورت موقت در قسمت هایی متوقف شود. اما به طور کلی فکر می کنم که احتمال توقف کامل صادرات بسیار نامحتمل باشد. فکر نمی‌کنم بقیه واردکنندگان نفت به این ایده که یک عرضه کننده نفت در جهان کلا حذف شود علاقه‌مند باشند زیرا این به این معنی است که قیمت ها افزایش پیدا می کند و همان طور که می دانید در قسمت های زیادی از دنیا شاهد نشانه هایی از خطر بالای رکود اقتصادی هستیم و افزایش ناگهانی قیمت نفت حتی با نسبت نسبتا کوچک مثل چهار، پنج یا شش درصد چه برسد به افزایش بیشتر آن ممکن است بعضی کشورها را دچار بحران و رکود اقتصادی کند، ما به سختی از رکود قبلی در سال های 2008، 2009 و 2010 نجات پیدا کردیم. فکر می کنم تعداد رهبرانی که بخواهند رکود بعدی زودتر فرا رسد زیاد نباشد مخصوصا وقتی که اصلا نیازی نیست.

از شما متشکرم «دن» و از زمانی که برای مصاحبه به خبرگزاری تسنیم اختصاص دادید ممنونم.

خواهش می‌کنم.

اتحادیه اروپا: جایگزین معتبری برای برجام سراغ نداریمصالحی: اتحادیه اروپا مواضع سیاسی درباره برجام را به عمل تبدیل کندتأکید دوباره آمانو بر پایبندی ایران به برجام

 

 

انتهای پیام/

R36447/P36447/S8,89,95,1128/CT2 واژه های کاربردی مرتبط تحریم های ایران برجام

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تحریم های ایران برجام تحریم های ایران برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۹۵۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوسمار در پیچ خطرناک جاده شمال

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ با فرصتی که پرسپولیس در بازی با سپاهان از دست داد، همچنان باید منتظر امتیاز دادن رقیب سنتی باشد اما به نظر می‌رسد ۵ بازی پایانی سرخ‌ها حداقل روی کاغذ دشوارتر از حریف خود باشد.
اولین بازی از آخرین مقطع ۵ هفته‌ای فصل از عصر امروز برای پرسپولیس شروع می‌شود و اوسمار که در مقطع دوم نتوانست به پنج برد متوالی و صددرصد امتیازها دست یابد، حالا باید به کسب تمام امتیازهای ممکن از دیدارهای پیش رو فکر کند و امیدوار باشد.
بازی با نساجی در قائمشهر برای پرسپولیس احتمالاً دشوارترین بازی ممکن در پنج هفته پایانی فصل خواهد بود. تیم ساکت الهامی در سه بازی اخیر نه گل خورده، نه بازنده بوده بلکه تراکتور و ذوب‌آهن را شکست داده و از سپاهان امتیاز گرفته است. آنها طی سه بازی اخیر با اتکا به حضور دروازه‌بان برزیلی‌شان و البته تغییراتی که الهامی انجام داده، تا حدودی از قعر جدول فاصله گرفته‌اند اما برای خروج قطعی از جمع فانوس به دست‌ها احتیاج دارند تا با شکست پرسپولیس گام بزرگی برای رسیدن به هدف خود بردارند.
پرسپولیس برای این بازی امید عالیشاه را در اختیار نخواهد داشت اما با بازگشت دانیال اسماعیلی‌فر و بدون داشتن مصدوم در اردوی این تیم دست اوسمار برای چیدن ترکیب دلخواهش باز خواهد بود. در سوی مقابل نساجی سیداحسان حسینی مدافع سابق پرسپولیس را در اختیار ندارد و شاید محمود قائدرحمتی هم به این بازی نرسد. نساجی هم مثل پرسپولیس دو مصدوم قدیمی دارد و علیرضا رضایی و آریا برزگر نمی‌توانند این تیم را همراهی کنند.
به نظر می‌رسد جو بازی امروز برای پرسپولیس ملتهب و سنگین باشد چراکه برخلاف بسیاری از شهرها در شمال پرسپولیس هوادار چندانی نخواهد داشت و کار برای اندک تماشاگران این تیم دشوار است. در عین حال سابقه حضور ساکت الهامی در استقلال هم انگیزه‌ای شخصی برای او به وجود خواهد آورد تا جلوی رقابت پرسپولیس با آبی‌ها را بگیرد و به قهرمانی تیم سابقش کمک کند.
پرسپولیس در پنج بازی اخیر نتایج فوق‌العاده‌ای مقابل نساجی به دست آورده و به لحاظ آماری کاملاً سرتر از حریف بوده ضمن اینکه اگر حریفش اجازه ارائه فوتبال دلخواه اوسمار را بدهد، پیروزی سرخ‌ها در قائمشهر شدنی است اما سرمربی نساجی احتمالاً تیمش را طوری به زمین می‌فرستد که برای امتیاز گرفتن از پرسپولیس بهترین ورژن خود را به زمین بیاورند و همه‌جوره کار را برای میهمان دشوار کنند.

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903438

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا به شناسایی ایده‌های فناورانه منجر می‌شود
  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • اوسمار در پیچ خطرناک جاده شمال
  • بازی غرب برای گرجستان: موذیانه، خطرناک و بی‌رحمانه
  • آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • مرد سال آسیا: شادی مردم ایران برایم از همه چیز مهم‌تر بود
  • گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مصر در گامبیا
  • اهتمام ویژه «الازهر» مصر برای گفت‌وگوی بین مذاهب تهران و قاهره