Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دیدار رئیس موسسه مطالعات امنیتی و اروپایی اتریش با رییس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان، سیاست‌های اروپا نسبت به خاورمیانه و تحولاتی که با ظهور ترامپیست به وجود آمده است، بررسی شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در دیدار عصر امروز (دوشنبه) ورنر فاسل آبند، رئیس موسسه مطالعات امنیتی و اروپایی اتریش (AIES) و وزیر دفاع سابق این کشور با سیدکمال خرازی رییس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان، جلسه پرسش و پاسخی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فاسل آبند در این جلسه با بیان این‌که ایران نیروی تحصیل‌کرده زیادی نسبت به کشورهای منطقه دارد، تاکید کرد: ایران توانمندی انسانی بالایی دارد و نیروی نظامی عربستان با وجود هزینه زیادی که برایش صرف شده با ایران قابل مقایسه نیست زیرا حتی با هزینه زیاد هم نمی‌توان نیروی انسانی تولید کرد.
وی ادامه داد: عربستان سال گذشته هزینه‌های زیادی در عرصه دفاعی خود کرد ولی هم‌چنان نیروی انسانی محدود و خلبان‌های کمی دارد و در این میان ایران وظیفه دارد در برابر مخاطرات منطقه ایستادگی کند.

رئیس موسسه مطالعات امنیتی و اروپایی اتریش در پاسخ به این سئوال که بازتاب انتخابات ریاست جمهوری ایران در اتحادیه اروپا به چه صورت است؟ گفت: در سیاست های داخلی کشورها دخالت نمی‌کنم، ولی می‌توانم بگویم در دولت احمدی‌نژاد با او تماس داشتم و بیانیه‌هایی که صادر می‌کرد و حرف‌هایی که می‌زد، تصویر بسیار بدی از ایران در اروپا به نمایش می‌گذاشت.
وی ادامه داد: در آن سال‌ها تصور اروپایی‌ها از ایران آن‌قدر بد بود که وقتی گفتم می‌خواهم به تهران سفر کنم به من گفتند که این کار بسیار خطرناک است و این ترس به واسطه تصویر منفی آن‌ها از ایران ایجاد شده بود.
فاسل آبند خاطرنشان کرد: با این حال آقای روحانی توانسته است اذهان را در اروپا نسبت به ایران تغییر دهد و این امر هم به‌خاطر شخصیت ایشان بوده و هم به واسطه سیاست‌های دولت او؛ چرا که توانست بین ۶ قدرت جهانی همبستگی ایجاد و تصور کامل و بهتری را از ایران ارائه کند.
وی با بیان این‌که استمرار ارائه چهره واقعی از ایران اعتماد دنیا به ایران را بیشتر خواهد کرد، افزود: آمریکایی‌ها در گذشته همه از جمله اروپایی‌ها را از تعامل با ایران می‌ترساندند و امروز هم ایران با توجه به تسلط جمهوری‌خواهان بر کنگره آمریکا باید کاملا روی عمل به وعده‌های خود دقت کنند.
رئیس موسسه مطالعات امنیتی و اروپایی اتریش خاطرنشان کرد: دولت روحانی بسیار خوب عمل کرد و در این میان وزیر خارجه ایران با وجود بدگمانی‌هایی که بین ایران و ۵+۱ بود، توانست مذاکرات را پیش ببرد و این کار در آن شرایط از سخت‌ترین کارها بود. همچنین باید بگویم که تماس‌های وزیر خارجه ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس و عربی به‌ویژه مصر ادامه دارد و خیلی خوب است که تماس‌ها با اتحادیه اروپا هم دنبال شود و خوشبختانه سیاست خارجی ایران مستقل بوده و ایران توانمندی حل مسائل منطقه را دارد.
فاسل‌آبند در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به روی کار آمدن ترامپ در آمریکا اشاره کرد و افزود: وضعیت اروپا با ظهور ترامپ در دوره‌ای جالب و بسیار تعیین کننده برای اروپا قرار دارد. فرانسه، آلمان و انگلستان سه کشور بزرگ اروپا هستند که انتخابات ریاست جمهوری را پیش رو دارند که نتیجه آن بسیار تعیین کننده خواهد بود. در حال حاضر به نظر می‌رسد در فرانسه ماکرون که نامزد مستقل هست روی کار خواهد آمد و سعی خواهد کرد که توجه مردم را از راست‌ها به چپ معطوف کند.
وی ادامه داد: فقط بحث نتیجه انتخابات فرانسه نیست بلکه پارلمان هم اهمیت دارد و مهم است که مستقل باشد یا سمت جمهوری خواهان یعنی حزب سارکوزی.
وی ادامه داد: فعلا معقول‌ترین کاندیدا ماکرون است ولی با توجه به این تحولات جدید، کار او ساده نخواهد بود و احتمالا نخواهد توانست برخی وعده‌های انتخاباتی‌اش را عملی کند.
وزیر دفاع سابق اتریش با اشاره به انتخابات آتی ریاست جمهوری در آلمان، افزود: در این انتخابات مرکل همچنان بیشترین شانس پیروزی را دارد. البته ممکن است معادلات تغییر کند. شولز بسیار مسئولیت‌پذیر است ولی در کل تغییر مرکل یا او خیلی تحول جدی را ایجاد نخواد کرد.

ادامه دارد...

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۳۹۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحلال اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین در چندین شهر اروپایی

امروز (سه شنبه) اعتراضات و تحصن های دانشجویی علیه جنگ غزه در بسیاری شهرهای اروپایی برگزار شد که بسیاری از آن ها با مداخله پلیس منحل شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی دی پرسه، پلیس در چندین کشور اروپایی امروز سه شنبه تظاهرات طرفداران فلسطین در دانشگاه ها را متوقف و منحل کرد.

در برلین، پایتخت آلمان پس از اشغال حیاط دانشگاه آزاد برلین، پلیس فعالان طرفدار فلسطین را از محل این تجمع اعتراضی اسکورت کرد. در زوریخ سوئیس پلیس شهر تلاش کرد تا تحصن در دانشگاه ETH زوریخ را متوقف کند و تظاهرات کنندگان را از راهروی ورودی بیرون برد. در دانشگاه آمستردام هلند، پلیس یک کمپ اعتراضی حامیان فلسطینیان را برچید.

مقامات امنیتی این شهر هلند روز سه شنبه اعلام کردند در جریان عملیات شبانه در دانشگاه آمستردام، حدود 125 نفر پس از درگیری هایی که گاه خشونت آمیز بود، دستگیر شدند. نیروهای پلیس اعلام کردند: مداخله پلیس برای برقراری نظم ضروری بود. پلیس گفت که افسران پلیس مورد حمله تظاهرکنندگان قرار گرفته اند.

دانشجویان هلندی روز قبل چند چادر در محوطه دانشگاه برپا کردند. آنها در اعتراض به حملات اسرائیل به نوار غزه از مقامات دانشگاه خواستند تمامی روابط خود را با اسرائیل قطع کند. مدیریت دانشگاه و پلیس از تظاهرکنندگان خواسته بودند منطقه را ترک کنند. به گفته پلیس، برخی از تظاهرکنندگان سنگ و مواد آتش زا پرتاب کردند. پلیس این کمپ اعتراضی در پردیس روترسایلند را منحل و صبح با بیل سنگرها را شکست.

"رابرت دایکگراف"، وزیر آموزش هلند از اینکه پلیس مجبور به مداخله شد، ابراز تأسف کرد. وی در سخنانی در لاهه گفت: "دانشگاه ها مکان هایی برای بحث و گفتگو هستند." اعتراضات مجاز است، "اما آنها باید به گونه ای انجام شوند که برای همه امن باشد."

در برلین هم فعالان حامی فلسطین حیاط دانشگاه آزاد برلین را اشغال کردند. در اطلاعیه پلیس از فعالان خواسته شده است که به اشغال پایان داده و منطقه را تخلیه کنند. حدود 100 نفر صبح امروز در حیاط تئاتر دانشگاه در منطقه دهلم چادر برپا کردند. سپس دانشگاه اقدام سریع را اعلام کرد. یکی از سخنگویان گفت: "FU دستور تخلیه را صادر کرد و با پلیس تماس گرفت." پس از درخواست های مکرر برای پاکسازی منطقه، نیروهای پلیس شروع به حذف تک تک شرکت کنندگان کردند.

پس از این اشغال، دانشگاه در روز سه شنبه تا حدی تدریس را متوقف کرد. گونتر زیگلر، رئیس دانشگاه در بیانیه‌ای گفت: ما برای گفتگوی علمی در دسترس هستیم - اما نه به این شکل.

یک مقام این دانشگاه اعلام کرد: فعالان این کمپ اعتراضی در ساعات صبح سعی کردند به اتاق‌ها و سالن‌های سخنرانی در دانشگاه نفوذ کنند تا آنها را اشغال کنند.

اشغالگران حیاط تئاتر این دانشگاه خواستار همبستگی با مردم غزه شدند. برای این منظور در محوطه دانشگاه در منطقه دهلم نیز چادر برپا کردند. در یک سخنرانی آمده است: "ما دانشگاه آزاد برلین را اشغال می کنیم." این کار در راستای همبستگی با مردم فلسطین انجام می شود. اقدامات ارتش اسرائیل در غزه نیز از طرف دانشجویان معترض مورد انتقاد قرار گرفت. این گروه که به عنوان "ائتلاف دانشجویی برلین" عمل می کند، خواستار اشغال دانشگاه های آلمان و مقاومت دانشجویان در همبستگی با غزه شد.

چندین نفر نیز آئودی مکس را در دانشگاه لایپزیگ اشغال کرده اند. این دانشگاه اعلام کرد که 50 تا 60 متحصن درگیر بودند.

فعالان طرفدار فلسطین روز جمعه هم در دانشگاه هومبولت برلین تظاهرات کردند. حدود 150 نفر برای یک راهپیمایی ثبت نشده گرد هم آمدند. معترضان خواستار سالن سخنرانی به عنوان محل تجمع شدند که مدیریت دانشگاه به آن ها اجازه نداد. در نتیجه، پلیس 37 مورد رسیدگی به پرونده های احتمالی فتنه و مقاومت در برابر ماموران انتظامی را علیه معترضان آغاز کرد.

در بیانیه پلیس آمده است که خسارت مالی وارد شده است. این دانشگاه اتهامات کیفری ارائه کرده است. عملیات آموزشی در ساختمان های Rust، Silver و Holzlaube متوقف شده است.

در ETH زوریخ، هم چند ده دانشجو کمی قبل از ظهر برای تحصن در سالن ورودی تجمع کردند. سالن اصلی دانشگاه اشغال شده بود، گروهی به نام "دانشجویان برای فلسطین (زوریخ)" در اینستاگرام برای این اعتراضات فراخوان دادند. معترضان خواستار آن شدند که ETH زوریخ "موضعی روشن در مورد نسل کشی جاری در غزه" اتخاذ کند. این گروه همچنین از ETH خواست تا "بایکوت آکادمیک" موسسات و شرکت‌های اسرائیلی را که از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند، انجام دهد. بر این اساس این دانشگاه همچنین باید شفافیت ایجاد کند و هرگونه همکاری با سازمان های اسرائیلی را افشا کند.

پلیس این شهر به تظاهرکنندگان اولتیماتوم داد. سپس شروع به پاکسازی راهروی ورودی کرد. بعد از آن فقط چند نفر در راهروی ورودی ماندند.

اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه و رژیم صهیونیستی در سراسر اروپا گسترش یافته است، اما به اندازه ایالات متحده خشونت آمیز نیست. فعالان طرفدار فلسطین همچنین کمپ اعتراضی را در محوطه دانشگاه وین اتریش در محله قدیمی AKH برپا کردند. پلیس اتریش این تجمع را مشاهده کرد و در ابتدا دلیلی برای متفرق کردن آن ندید.

دانشجویان معترض آمریکایی خواهان پایان کمک به اسرائیل‌ هستند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انحلال اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین در چندین شهر اروپایی
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • وضعیت سهمیه‌های اروپایی لیگ برتر؛ منچستریونایتد و چلسی چه سرنوشتی دارند؟
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟